Elektronicaketen Scheer & Foppen failliet verklaard

 
Elektronicaketen Scheer & Foppen, die 56 vestigingen heeft, is failliet verklaard. Voor alle 475 werknemers is ontslag aangevraagd. De winkels blijven open om de bestaande voorraad te verkopen. 

Dit vertelt een woordvoerder van het concern aan NU.nl. Eerder bevestigde de rechtbank van Gelderland dat het faillissement is uitgesproken. 

De vestigingen van het bedrijf zijn voornamelijk verdeeld over het noorden, oosten en midden van het land. Het hoofdkantoor is gevestigd in Harderwijk.

Het faillissement geldt voor de winkelvestigingen, de webshop en de ondersteunende diensten. Scheer & Foppen Installatietechniek, waar zo'n honderd mensen werken, zet de activiteiten gewoon door. 

Teruglopende omzet

Scheer & Foppen kampte al enkele jaren met een teruglopende omzet, terwijl de concurrentie heviger werd. "Het is niet de eerste in deze branche die dit overkomt", zegt de voorlichter.

Het concern heeft de afgelopen maanden met partijen gesproken over een doorstart of overname, "maar dit heeft geen soelaas mogen bieden". Hij sluit niet uit dat er alsnog kandidaten zich melden tijdens het faillissement. 

De curatoren waren dinsdag nog niet beschikbaar voor commentaar. 

Eerder gingen ketens zoals BAS Group (Dixons, Mycom en iCentre) en Harense Smid failliet. Een reeks vestigingen van de merken van BAS Group maakte een doorstart onder de eigenaar van de Phone House. Ook een aantal vestigingen van de Harense Smid kreeg een nieuwe eigenaar.

* Bron: Nu.nl